22.6 C
Livinë
14 Οκτωβρίου, 2024
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Η σύλληψη της Καΐλή και η προβληματική εκπροσώπηση των χωρών στο Ευρωκοινοβούλιο

Η σύλληψη της Καΐλή και η προβληματική εκπροσώπηση των χωρών στο Ευρωκοινοβούλιο

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος

Μερικά χρόνια πριν (21 Οκτωβρίου 2017), έγραφα για τις εμπειρίες μου ως προς το πως δρουν πολλοί ευρωβουλευτές από πολλές χώρες, προκειμένου να υποστηρίξουν δικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα του κόμματός τους στην χώρα τους καθώς και τα συμφέροντα επιχειρήσεων και lobbies που καραδοκούν ως ιέρακες στα γραφεία της ΕΕ.
Επίσης είχα αναφερθεί και στην εκμετάλλευση της θέσης τους εις βάρος των νέων και νεανίδων που πήγαιναν να κάνουν συνεντεύξεις για τα προγράμματα stage προκειμένου να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην ΕΕ, με πολλά στοιχεία που είχαν αποκαλυφθεί από τις ελεγκτικές αρχές του Ευρωκοινοβουλίου και δημοσιεύθηκαν ευρέως στο Βέλγιο.

Σημειωτέον, ότι η OLAF (The European Anti-Fraud Office) – Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, πολλές φορές έχει ερευνήσει και αποκαλύψει σκάνδαλα κάθε μορφής που αφορούν Ευρωβουλευτές (χρηματισμούς, κακή χρήση ευρωπαϊκών χορηγήσεων, συγγενών ως προσωπικών συμβούλων για να νέμονται των μισθοδοσιών κλπ – και θυμόμαστε τον εξευτελισμό με τους γυμνούς ευρωβουλευτές που πηδούσαν από τα παράθυρα σε πάρτι με ναρκωτικά στις Βρυξέλλες και άλλα πολλά).
Και επίσης είναι προφανές ότι η συμμετοχή πολλών στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και στις επί μέρους επιτροπές είναι ασθενική έως ανύπαρκτη. Εξετάζοντας τις παρεμβάσεις Ελλήνων Ευρωβουλευτών κατά την περίοδο των τελευταίων ευρωεκλογών είχαμε μείνει έκπληκτοι που σε όλα τα χρόνια της θητείας τους αρκετοί είχαν κάνει μόνο μία έως τρεις παρεμβάσεις οιασδήποτε μορφής.

Όλοι μας θυμόμαστε ότι σημαντικά θέματα για την Ελληνική οικονομία και σε διάφορους τομείς παραγωγής πέρασαν εις βάρος της χώρας μας (π.χ. τυποποίηση, ονομασία προϊόντων, αλιεία, κλπ), χωρίς κανείς εκ των ευρωβουλευτών να προειδοποιήσει, ενεργήσει έγκαιρα, ή ακόμη και αντιδράσει. Στην συνέχεια όταν αποκαλύπτονταν η αδιαφορία, έριχναν τις ευθύνες στην γραφειοκοκρατία των Βρυξελλών και στις δαιδαλώδεις διαδικασίες.
Βέβαια το πρόβλημα των Ευρωβουλευτών και της προβληματικής κατ’ ελάχιστο συμπεριφοράς τους αφορά όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ.

Η σύλληψη της κας Καϊλή από τις διωκτικές αρχές στο Βέλγιο (μας προσβάλλει ως χώρα), καθώς και η εκτεταμένη έρευνα που αφορά και σε άλλους ευρωβουλευτές για την ίδια υπόθεση (χρηματισμό για υποστήριξη του Κατάρ), αποδεικνύει κραυγαλέα ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την καλή εκπροσώπηση των ευρωπαϊκών χωρών στο Ευρωκοινοβούλιο και την έντιμη και χρηστή διαχείριση των αρμοδιοτήτων και προνομίων που τους έχουν εκχωρηθεί.

Σχετικά Θέματα

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις