10.8 C
Livinë
5 Δεκεμβρίου, 2023
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Η ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Η είδηση της σελίδας Hpeirotikanews.gr  και η ανάλυση του Αντι-ησυχασμού

Η είδηση

Η περίοδο υποβολής υποψηφιοτήτων μέσω κομμάτων, συνασπισμών και ανεξαρτήτων έληξε. Στους δήμους υπό ελληνική μειονοτική διεκδίκηση παρουσιάστηκαν οι κάτωθι συνδυασμοί:

Για το δήμο Χιμάρας κατεβαίνουν ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Γκόρος με το Σ. Κόμμα και ο Φρέντυ Μπελέρης με τη συμμαχία Μπερίσια-Μέτα-Ντούλε.

Στο Δήμο Φοινικαίων ο Ρομέος Τσάκουλης με τη Συμμαχία Σ. Κόμμα-ΜΕΓΑ , ο Λεωνίδας Χρίστου με τη Συμμαχία Μπερίσια-Μέτα-Ντούλε και ο Λεωνίδας Παππάς με το Επίσημο Δημοκρατικό Κόμμα του Αλιμπέαϊ

Στο Δήμο Δρόπολης -Πωγωνίου  ο νυν Δήμαρχος Δημίτρη Τόλη με το Σ. Κόμμα, ο Θανάσης Μανέκας με τη συμμαχία Μπερίσια-Μέτα-Ντούλε και ο Κώστας Γκάρος με το Κόμμα “Nisma Thurje” (Πρωτοβουλία Δέηση), η υποψηφιότητα του οποίου  παρεμποδίζεται ανορθόδοξα από το τους μηχανισμούς του νυν δημάρχου και του κυβερνόντος Σ. Κόμματος.

Δεν υπάρχουν υποψηφιότητες Ελλήνων στις άμεσα διεκδικούμενους δήμους των πόλεων Αγίων Σαράντα, Δελβίνου και Αργυροκάστρου, αλλά ούτε και σε άλλους δήμους που κάποτε εκλέγονταν Έλληνες.  Το καθεστώς αυτό υπαγορεύουν οι συμμαχίες με τα αλβανικά κόμματα, αλλά και η μείωση, μάλιστα κατακερματισμός της εκλογικής δύναμης των πολιτικών δυνάμεων που εκπροσωπούν των Ελληνισμό.

Το σχόλιο από τον Αντι-ησυχασμό!

Η ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.

Από που να αρχίσει κανείς. …

Από τον πλήρη αλβανικό πολιτικό έλεγχο των Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο; Ήταν δεδομένο ότι θα έφθανε αυτή η ώρα. Και δεν πρόκειται για την συρρίκνωση της εκπροσώπησής μας στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως κάποτε που εκλέγαμε σ αυτά δημάρχους και νομάρχες, αλλά για τις περιοχές-δήμους με το συμπαγή ελληνικό μειονοτικό πληθυσμό!

Ο τρόπος πώς κατεβάζουμε πλέον υποψηφιότητες μαρτυρεί την βαθύτατη πολιτική υποχώρηση των εθνικών μας πολιτικών φορέων στον ίδιο τον αμιγώς ελληνικό χώρο. Αποφασίζουν τους εκπροσώπους των Ελλήνων και την εκλογή τους τα αλβανικά κόμματα. Εκμεταλλεύονται τον δικόν μας εγωισμό και κατάντια, αλλά περισσότερο τα συμφέροντα κύκλων των αιρετών μας, που εκείνοι, οι αλβανικοί θεσμοί, αποφασίζουν, τα οποία συμφέροντα αποτελούν τη βάση και το μέσο για την υλοποίηση των προσδοκιών τους, που είναι η διάσπαση του Ελληνισμού, ο μαρασμός του, η υποδούλωσή του, ο εξαφανισμός του! Γι΄αυτό κανείς από τους υποψήφιους «μας» δεν έχει πρόγραμμα να ανακοινώσει. Δεν έχει στόχους, δεν μπορεί να δει κατάματα τον απλό Έλληνα. Τον βλέπει ως αντίπαλο και ως αντικείμενο και υποκείμενο εκμετάλλευσης, παραπλάνησης, εμπαιγμού και διασυρμού.

Η ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Έτσι εξηγείται που η κρατική πυραμίδα ανησυχεί και τρέμει σε περίπτωση που ξεφύγει κάτι από τον απόλυτο έλεγχό του στον Ελληνισμό.

Δυστυχώς, δεν βρίσκουν αντίσταση ούτε από τις αρχές του εθνικού κέντρου, οι οποίες, είτε εκεί στην Αλβανία, είτε εδώ στην Αθήνα, βλέπουν με τα ίδια κίνητρα και σκοπούς τους αιρετούς μας που επιλέγουν τα Τίρανα, ή τους χαϊδεύουν για να μη προβάλλουν τα προβλήματα του Ελληνισμού.

Φταίμε και εμείς οι Βορειοηπειρώτες Ελληναράδες της Αθήνας  και της Ελλάδας που παρακολουθούμε την κατρακύλα της ιδιαίτερης πατρίδας μας με σταυρωμένα τα χέρια, κάνοντας απλώς χάζι.

Η ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΔΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΙ  ΚΩΣΤΑ ΓΚΑΡΟ

Η ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Η ροή της ανάλυσης άλλαξε. Ήθελα να ασχοληθώ, όπως ξεκίνησα, γενικώς με το θέμα, παίρνοντας υπό ανάλυση την κάθε περίπτωση στους δήμους που «διεκδικούμε». Θα το κάνω στις επόμενες..

Αναγκάστηκα όμως να διακόψω διότι με ενημέρωσαν, ότι ο υποψήφιος Κώστας Γκάρος, εκλήθη από την αστυνομία σε ανάκριση για τις υπογραφές προς υποστήριξη της υποψηφιότητάς του. Δεν ξέρω πόσο αληθεύει, αλλά περισσεύουν τα άλλα στοιχεία για να αναστατώσει κάθε Βορειοηπειρώτη που αποκαλεί τον εαυτόν Έλληνα.

Δεν γνωρίζω τον συνομήλικόν μου Κώστα Γκάρο, αλλά είμαι μαζί του αυτή τη στιγμή, διότι το αλβανικό κράτος και το κατεστημένο στο δήμο Δρόπολης και Πωγωνιού, όπου έχω το σπίτι, τον κήπο το χωράφι τις ρίζες μου κι εγώ, με προσβάλλει, με ατιμάζει, μου αφαιρεί την ελληνικότητά μου.

Ο κύριος Γκάρος άνηκε παλιότερα στο Σ. Κόμμα Αλβανίας, αλλά επειδή εκεί γνώριζαν τι πρέσβευε, πόσο ειλικρινά και βαθιά αγαπούσε τον τόπο του, του είχαν κλείσει κάθε πόρτα. Για να προωθήσουν του νυν δήμαρχο, ο οποίος, δεν χρειάζεται να το πω εγώ από Αθήνα, ούτε ελληνικά δεν ξέρει να διαβάσει.

Βλέποντας ο κ. Γκάρος τα όσα μεσολαβούσαν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας αποφάσισε  να κατεβάσει υποψηφιότητα. Όπως όλοι, με ένα αλβανικό Κόμμα, νέο που κι΄αυτό ισχυρίζεται την αλλαγή της μίζερης κατάστασης στην Αλβανία. Το MEGA, το Κόμμα δήθεν των Ελλήνων, δεν δέχτηκε να τον κατεβάσει γιατί ανήκει κι΄αυτό στο σύστημα του αλβανικού μηχανισμού.

Η ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;  ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΣΙΩΠΗ;

Η υποψηφιότητα Γκάρου όμως, προκάλεσε τριγμούς στο κατεστημένο του δήμου Δρόπολης, αλλά και της αλβανικής κρατικής μηχανής. Απειλές, παρακολουθήσεις του ιδίου. Προσαγωγή συνεργατών του στην αστυνομία. Παραβιάζοντας κάθε νόμο και αρχή πήραν από το φάκελο υποψηφίου του κ. Γκάρου τα στοιχεία των υποστηρικτών του και τους απειλούν να αποσύρουν ή να διαψεύσουν την υπογραφή τους.

Κανείς όμως από μας δεν διαμαρτύρεται. Ούτε η ΟΜΟΝΟΙΑ, ούτε το MEGA, ούτε το ΚΕΑΔ, ούτε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. Όλοι τους όμως «κόπτονται» για τα δικαιώματά μας, αλλά όλοι χαίρονται όταν δικοί μας άνθρωποι απειλούνται από τον οδοστρωτήρα του κράτους…

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΟΠΟΛΗΣ;

Δεν πρόκειται ότι θέλουν νίκη όπως επί κομμουνιστικού καθεστώτος το οποίο εκπροσωπούν.

Η ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Λογικό είναι ότι ο φόβος τους είναι συνέπεια της ευσυνειδησίας τους για το εύρος της απληστίας και των ενοχών τους σε βάρος του Ελληνισμού της Δρόπολης και Πωγωνιού. Ότι αυτές οι ενοχές έγιναν αντιληπτές απ΄όλους και παρά το γεγονός ότι δεν άφησαν Δροπολίτη και Πωγωνίτη χωρίς να προσλάβουν προεκλογικά στη δουλειά, ότι δεκάδες από μας παίρνουν μιστό χωρίς καν να βρίσκονται εκεί, παρά μόνο εδώ στην Ελλάδα, κανείς δεν τους ψηφίζει.

Οι Δροπολίτες κυρίως, είναι λογικό να θέλουν να απαλλαγούν από τη συγκεκριμένη οικογένεια, η οποία επιβάλλεται σ΄ αυτούς με διάφορους τρόπους πάνω από 40 χρόνια. Ενώ 12 χρόνια από τα 30 της αλβανικής μεταπολίτευσης διευθύνει το δήμο χωρίς να κάνει τίποτε για τον τόπο μας. Απεναντίας, εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα, ευνοεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα τρίτων που θέλουν τον αφανισμό μας. Αυτό τους κάνει να φοβούνται και να τρέμουν. Ένας καινούργιος δήμαρχος, και κυρίως ο συγκεκριμένος υποψήφιος, ο κ. Γκάρος, θα τους αποκαλύψει τα σπασμένα και θα τους ανακόψει την ισόβια διοίκηση της Δρόπολης στην ίδια δική τους λογική. Κατάλαβαν ότι οι Δροπολίτες δεν αντέχουν άλλο την ηγεμονία μιας οικογένειας και ειδικά το επίπεδό της.    

Όλα μαρτυρούν ότι ο κ. Γκάρος κατάφερε να είναι ο εκφραστής των Δροπολιτών και Πωγωνιτών που θέλουν την αλλαγή, θέλουν την επαναφορά της ελληνικότητάς τους, θέλουν τις υπηρεσίες του δήμου να πηγαίνουν προς τον κάθε Έλληνα και στο σύνολο, στην επιστροφή μας στα πατρώα εδάφη! Κατάφερε να είναι αυταπόδεικτα ο νικητής.

Γι΄αυτό και θέλουν να τον κόψουν. Γι΄αυτό και αποτελεί τη μόνη περίπτωση τέτοιων παράλογοων και παράνομων εξελίξεων στην Αλβανία που μας κάνει περίγελο των Αλβανών. Γι΄αυτό και σας καλώ όλους, κυρίως όσοι μένουμε στην Ελλάδα να υψώσουμε φωνή. Να ενωθούμε, να κάνουμε μια θυσία και να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του κ. Γκάρου. Ως δείγμα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να πάμε κόντρα στο κατεστημένο, να νικήσουμε! Και με τον ίδιο τρόπο στη συνέχεια να διαπράξουμε την αλλαγή.

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις