12 C
Livinë
26 Φεβρουαρίου, 2024
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Μαρτυρία από τη Σουηδία σήμανε το συναγερμό στις Αρχές για την αγνοούμενη Άρτεμη Βασίλη

Μαρτυρία από τη Σουηδία σήμανε το συναγερμό στις Αρχές για την αγνοούμενη Άρτεμη Βασίλη

Μία σημαντική μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ» από τη Σουηδία, σήμανε το συναγερμό στις Αρχές για την αγνοούμενη Άρτεμη Βασίλη και προκάλεσε την κινητοποίηση της τοπικής αστυνομίας, της Interpol, αλλά και των Προξενικών Αρχών. 

Η μάρτυρας που κάλεσε ταραγμένη στην εκπομπή, ισχυρίζεται πως αναγνώρισε την Άρτεμη στην πόλη Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη της Σουηδίας μετά τη Στοκχόλμη, ζωντανεύοντας έτσι τη χαμένη ελπίδα της οικογένειάς της.

Η δημοσιογραφική ομάδα του «Τούνελ» κινητοποιήθηκε άμεσα ενημερώνοντας τις Αρχές και τον δικηγόρο της οικογένειας Αναστάσιο Ντούγκα.

Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο δικηγόρος μαζί με τον αδελφό της Άρτεμης, Άρη, ταξίδεψαν στη Σουηδία για να συναντήσουν τη μάρτυρα και να ζητήσουν τη βοήθεια των αστυνομικών και προξενικών Αρχών.

Όπως ανέφεραν, η κοπέλα που αγνοείται από την Ελλάδα, πιθανόν να κρατείται χωρίς τη θέλησή της από κάποια άτομα στη Σουηδία. Το προξενείο με τη σειρά του ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές, οι οποίες και κάλεσαν τη μάρτυρα που ήρθε σε επαφή με το «Τούνελ», για να καταθέσει. Η κατάθεσή της έχει ήδη σταλεί μέσω Interpol στις ελληνικές Αρχές.

Ο επίτιμος γενικός πρόξενος στο Γκέτεμποργκ κύριος Χρήστος Κακαζούκης, από την πρώτη στιγμή έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να διευκολύνει την επαφή της οικογένειας με τη σουηδική αστυνομία.

Φρόντισε να διατηρηθεί το υλικό από κάμερες επιχειρήσεων στο σημείο που αναφέρει η μάρτυρας, για να εξεταστεί από την αστυνομία εάν πρόκειται για την ίδια.

Η μάρτυρας, που έχει καταγωγή από την Αλβανία, έχει ζήσει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και πλέον μένει με τον σύζυγό της μόνιμα στη Σουηδία, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την κοπέλα και είναι πεπεισμένη πως πρόκειται για την ίδια.

«Είδα την Άρτεμη σ’ ένα εμπορικό στο Γκέτεμποργκ, είμαι σίγουρη ότι ήταν αυτή. Ήταν η Άρτεμις, την είδα πολύ κοντά, στα δύο βήματα, γιατί άκουσα ελληνικά. Ήταν άλλη μία κοπέλα μαζί της και ένα αγόρι. Αυτός της είπε «πάμε Έμι…» Γυρνάω το κεφάλι και λέω «α Έλληνες είσαστε;», γιατί χάρηκα που άκουσα ελληνικά. Ήταν αδυνατισμένη, είχε καρέ μαλλί με ένα σκούφο πάνω. Η κοπέλα η άλλη της μίλησε στα αλβανικά. Εγώ ξέρω και αλβανικά και ελληνικά και κατάλαβα. Ήμουν δίπλα στην Άρτεμη και αυτοί δε μου απαντήσανε καθόλου, μόνο το αγόρι κάτι της έλεγε. Όταν τη ρώτησα αν είναι η Άρτεμις, η άλλη κοπέλα που ήταν μαζί την τράβηξε και της είπε στα αλβανικά να φύγουν. Πήγα στο αυτοκίνητο να πάρω το κινητό για να την βγάλω αμέσως φωτογραφία, αλλά μπήκανε κι εκείνοι στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν. Κατάφερα να συγκρατήσω μόνο τα τρία τελευταία νούμερα του σουηδικού αριθμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

«Η Άρτεμις δε μίλησε καθόλου, ούτε είμαι εγώ, ούτε δεν είμαι. Ήταν ταραγμένη, φοβισμένη. Έχω δύο κορίτσια και δε λέω ψέματα. Ξέρω τι πάει να πει να είσαι μάνα. Να μοιάζει τόσο πολύ με την Άρτεμη; Αφού σου λέω την είδα τόσο κοντά, μόνο που δεν την πήρα αγκαλιά…»

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που χάθηκαν τα ίχνη της Άρτεμης Βασίλη που εάν ζει, σήμερα θα είναι 22 χρόνων. Η κοπέλα έχει ύψος 1.62 και εξαφανίστηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, γύρω στις δυόμισι το μεσημέρι. Έφυγε από το σπίτι όπου έμενε με την οικογένειά της στο Κορωπί, λέγοντας ότι θα πήγαινε σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών στην Παιανία για να κάνει αίτηση για δουλειά, κάτι που δεν έγινε, όπως αποδείχθηκε αργότερα.

Με πληροφορίες από anikolouli.gr

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις