22.6 C
Livinë
14 Απριλίου, 2024
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Πρωτοβουλία ενότητας των βορειοηπειρωτικών φορέων στην Αθήνα για κοινή κάθοδο στις εκλογές του Ιουνίου


Πρωτοβουλία ενότητας των βορειοηπειρωτικών φορέων στην Αθήνα για κοινή κάθοδο στις εκλογές του ΙουνίουΤο μπλοκ %name διαγράφηκε.Πρωτοβουλία ενότητας των βορειοηπειρωτικών φορέων στην Αθήνα για κοινή κάθοδο στις εκλογές του ΙουνίουΣύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Πρωτοβουλία ενότητας των βορειοηπειρωτικών φορέων στην Αθήνα για κοινή κάθοδο στις εκλογές του Ιουνίου

Την αναγκαιότητα της κοινής καθόδου των ελληνικών κομμάτων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στην Αλβανία τονίζουν μέσω κοινής επιστολής οι Βορειοηπειρωτικοί Φορείς που εκπροσωπούν την μεγαλύτερη μερίδα της εν Ελλάδι Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας.

Μέσω της επιστολής αυτής, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών και της Νεολαίας Δήμου Φοινικαίων, οι Βορειοηπειρωτικοί Φορείς κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και καλούν τους εκπροσώπους των κομμάτων ΚΕΑΔ, ΜΕΓΚΑ αλλά και της κεντρικής πολιτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ να δουν την πραγματικότητα κατάματα και να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις που τους αναλογούν.

Ο σκοπός της παρούσας πρωτοβουλίας από τη Νεολαία Βορειοηπειρωτών και τη Νεολαία Δήμου Φοινικαίων, η οποία δεν θα μείνει μόνο στην παρούσα επιστολή, είναι να αναδείξει την αναγκαιότητα για συσπείρωση και ενότητα των πολιτικών φορέων του τόπου μας και να καταστήσει σαφές στους εμπλεκόμενους ότι δεν θα γίνουν ανεκτές εγωιστικές συμπεριφορές και προσωπικές βλέψεις.

“Η Βόρειος Ήπειρος δεν αντέχει άλλο τη διχόνοια. Ή προχωράμε μαζί μπροστά ενωμένοι και κάτω από την ομπρέλα του πατριωτισμού ή αφήνουμε τα προσωπικά συμφέροντα, επικουρούμενα από την αλβανική πολιτική επιρροή να μας εξαφανίσουν”αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που δημοσιεύουμε ολόκληρη παρακάτω.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:
ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ

Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, την 18η Ιουνίου 2017, αποκτούν ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον για την ελληνική μειονότητα. Οι Βορειοηπειρωτικοί φορείς που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα και αλλού δεν πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με πολιτιστικά δρώμενα αλλά με την επιβίωση και διατήρηση της ταυτότητας στην ιδιαίτερη μας πατρίδα. Οφείλουμε να δούμε την πραγματικότητα κατάματα  και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που μας αναλογούν.

Η διάσπαση των πολιτικών δυνάμεων στην περιοχή μας έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι μόνο ζημία μπορεί να προκαλέσει στα συμφέροντα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Η πτωτική πορεία σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις των μειονοτικών πολιτικών σχηματισμών, είτε λέγονται ΚΕΑΔ είτε ΜΕΓΚΑ είναι παραπάνω από εμφανής. Η απόσχιση δε πολλών μεμονωμένων υποψηφίων με ελληνικές ρίζες και η ένταξή τους στα αλβανικά κόμματα, ως μοναδικό αποτέλεσμα έχουν τον κατακερματισμό της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο αφου έχει αποδείχτεί στην πράξη ότι ουδεμία θετική επιρροή έχουν στα βορειοηπειρωτικά δρώμενα, καθώς είναι υπόλογοι στα κόμματα που τους εξέλεξαν.

Η πολιτική εκπροσώπηση της ΕΕΜ εκφραζόταν τα προηγούμενα χρόνια από την  Ομόνοια και τον πολιτικό της βραχίονα το ΚΕΑΔ. Πριν από 7 χρόνια προστέθηκε ένα νέο πολιτικό σχήμα το κόμμα Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον. Η ίδρυση του νέου ελληνικού κόμματος δημιούργησε νέα δεδομένα ανταγωνισμού αλλά δεν αποκατέστησε την φυγή των συμπατριωτών μας στα μεγάλα αλβανικά κόμματα.

Οι βασικοί λόγοι της συρρίκνωσης και μείωσης των ποσοστών τους είναι οι ακόλουθοι:

1. Μείωση του αριθμού των συμπατριωτών που διαμένουν στην ιδιαίτερη πατρίδα από την συνεχιζόμενη «αιμορραγία» προς το εξωτερικό.

2. Προσπάθεια εξόντωσης από το αλβανικό κράτος της ανεξάρτητης πολιτικής εκπροσώπησης της ΕΕΜ, θεωρώντας την προβληματική στην εικόνα που θέλει να δείξει κυρίως στην Ευρώπη ως χώρα που σέβεται τις μειονότητες. Αυτό το πετύχαινε δίνοντας πολιτικά και άλλα προνόμια στους ομογενείς πολιτευτές που εντάσσονται στα αλβανικά κόμματα.

3. Ασφυξία επιβίωσης των μικρών κομμάτων λόγο του πελατειακού κράτους που όσο περνούν τα χρόνια αντί να μειώνεται θεριεύει. Το φαινόμενο αυτό λαμβάνει πιο ανησυχητικές διαστάσεις και από την είσοδο στην πολιτική εγκληματικών στοιχείων και «μαύρου» χρήματος που εξαγοράζει ψήφους και συνειδήσεις. 

4. Ευθύνη των εκπροσώπων μειονοτικών πολιτικών φορέων που τραυμάτισαν την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας.

Ο σκοπός της παρούσας πρωτοβουλίας από τη Νεολαία Βορειοηπειρωτών και τη Νεολαία Δήμου Φοινικαίων, η οποία δεν θα μείνει μόνο στην παρούσα επιστολή, είναι να αναδείξουμε την ανάγκη της συσπείρωσης και της ενότητας των πολιτικών φορέων του τόπου μας και να κάνουμε σαφές στους εμπλεκόμενους ότι δεν θα γίνουν ανεκτές εγωιστικές συμπεριφορές και προσωπικές βλέψεις.

Η Βόρειος Ήπειρος δεν αντέχει άλλο τη διχόνοια. Ή προχωράμε μαζί μπροστά ενωμένοι και κάτω από την ομπρέλα του πατριωτισμού ή αφήνουμε τα προσωπικά συμφέροντα, επικουρούμενα από την αλβανική πολιτική επιρροή να μας εξαφανίσουν.

Η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου αξίζει να έχει αντιπροσώπους αντάξιους της ιστορίας της. Ηγέτες, που θα κρατήσουν την πατρίδα όρθια. Πολιτικούς που δεν θα συγκρούονται μεταξύ τους, αλλά με τον αλβανικό ανθελληνισμό. Ανθρώπους ανιδιοτελείς, που δεν βλέπουν την πολιτική σαν επάγγελμα αλλά σαν λειτούργημα με στόχο την προάσπιση των εθνικών δικαίων και την ανάπτυξη της ιδιαίτερης μας πατρίδας. 

Η ισχύς εν τη ενώσει είναι το μήνυμα της παρούσας πρωτοβουλίας και ως τέτοια συνυπογράφεται από τους κάτωθι συλλόγους Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι ασπάζονται την ανάγκη συσπείρωσης και συνεπικουρούν την προσπάθειά μας.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών – Νεολαία Δήμου Φοινικαίων

Προσυπογράφουν:

Σύλλογος Βορειοηπειρωτών
Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Λιβαδειάς
Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Νομού Κορινθίας
Σύλλογος Διβριωτών Βορείου Ηπείρου
Σύνδεσμος Πωγωνήσιων Βορείου Ηπείρου
Σύλλογος Κωσταριτών Βορείου Ηπείρου
Σύλλογος Φαναριού Βορείου Ηπείρου
Βορειοηπειρωτικός Σύλλογος Ηλιούπολης
Ενωση των Απανταχού Πολυτσανιτών
Σύλλογος Τσούκας Βορείου Ηπείρου
Αδελφότητα Σχωριαδιτών
Αδελφότητα Κομματιού Βορείου Ηπείρου

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις