27.5 C
Livinë
12 Ιουνίου, 2024
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Τα στιγμιότυπα από τη μεγαλειώδη κεντρική συγκέντρωση του Φρέντη Μπελέρη στα Σπήλια

Τα στιγμιότυπα από τη μεγαλειώδη κεντρική συγκέντρωση του Φρέντη Μπελέρη στα Σπήλια

Μεγαλειώδης ήταν η κεντρική ομιλία του Φρέντη Μπελέρη εχθές στα Σπήλαια, ο οποίος αν και ακόμη παραμένει όμηρος του παρακρατικού καθεστώτος Ράμα, οι συνδημότες του τον στηρίζουν ζεστά και παραμένουν στο πλάι του με το κεφάλι ψηλά. Το παρών έδωσαν εκατοντάδες Χιμαριώτες και δημότες από τη Βράνιστα μέχρι τον Άγιο Βασίλη, βροντοφωνάζοντας το όνομα του Φρέντη Μπελέρη και δηλώνοντας με το πιο ζεστό χειροκρότημα ότι η ώρα της αλλαγής έχει φτάσει. Ο Βαγγέλης Ντούλες, τα υποψήφια μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μέλη του συνδυασμού «Μαζί Κερδίζουμε», φίλοι και συνεργάτες του Μπελέρη, μίλησαν από καρδιάς μπροστά σε πλήθος Χιμαραίων, το οποίο αυτή τη φορά είναι αποφασισμένο να πατάξει τον εκφοβισμό και τον ολοκληρωτισμό του Ράμα. Το πιο συγκινητικό κλείσιμο, ήταν η ομιλία της κόρης του, Ερμιόνης, η οποία κάλεσε το πλήθος να συσπειρωθεί και να κρατήσει το κεφάλι ψηλά για την ώρα της αλλαγής.

Την ομιλία του Φρέντη Μπελέρη εκφώνησε σε κλίμα συγκίνησης η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Σίλβα Μπούρμπο.

«Θέλω από εδώ που είμαστε όλοι μαζί να στείλουμε ένα μήνυμα στον Έντι Ράμα: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΕΝΤΗ ΜΠΕΛΕΡΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΜΑΡΑ!», δήλωσε ο Βαγγέλης Ντούλες

«Το κεφάλι ψηλά! Φέρνουμε μήνυμα νίκης από την Αθήνα. Θέλω να τονίσω, ότι με αυτό με το οποίο συνέβη, λειτούργησε εναντίον τους. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΦΡΕΝΤΗΣ! Για να εμποδίσουν τον Φρέντη θα πρέπει να μας βάλουν όλους μέσα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών Θοδωρής Γκούμας.

«Θέλω να πω ότι ο Έντι Ράμα και η αλβανική κυβέρνηση έχουν διαλέξει τον λάθος δήμο, τον λάθος λαό για να τολμήσουν να τον εκφοβίσουν και να τον απειλήσουν σε αυτό τον βαθμό», είπε ο Γραμματέας Νομικών και Εκλογικών Υποθέσεων για το
Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας, Ivi Kaso.

«Αγαπητοί πολίτες της Χιμάρας και όλων των γύρω χωριών που ανήκουν στον δήμο μας. Νιώθω τιμή και ταυτόχρονα γεμάτη κίνητρο να πάρω τον λόγο σήμερα μπροστά σας. Το κίνητρό μας βασίζεται στη δημοκρατία, ως θεμελιώδη αξία που κάθε άτομο πρέπει να νιώθει μέσα του και κάθε λαός πρέπει να έχει για να νιώθει ελεύθερος να επιλέγει και ελεύθερος να σκέφτεται. […] Ανάμεσα στις εναλλακτικές, κάθε πολίτης πρέπει να μπορεί να επιλέγει μεταξύ τους χωρίς κανενός είδους πίεση, με την πλήρη θέληση για το καλύτερο. […] Εξέγερση ενάντια σε κάθε πράξη ή αδράνεια που βάζει σε μπελάδες ολόκληρη την κοινωνία. Ας δείξουμε ότι μας καθοδηγεί η λογική. Ας δείξουμε ότι η ψήφος μας είναι μια εξέγερση για αλλαγή. Ας δείξουμε ότι η ψήφος μας είναι δικαίωμα μας. Δίνουμε την ευκαιρία στον Φρέντη Μπελέρι να μας δείξει ότι δεν είναι απλώς ένας πολίτης που έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους που τον είχαν ανάγκη, αλλά πάνω από όλα είναι ένας πολιτικός με έμπρακτο όραμα για το μέλλον στη Χιμάρα και σε ολόκληρο τον δήμο. Είμαστε ελεύθεροι να εκφραζόμαστε. Είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε. Είμαστε ελεύθεροι να απαιτήσουμε λογοδοσία όταν οι εκλεγμένοι δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντί μας και ως εκ τούτου, όλοι μαζί, πρέπει να εκφράσουμε τη βούλησή μας στις 14 Μαΐου. Όλα με τον Φρέντη Μπελέρη, ως μοναδική εναλλακτική. Ο φόβος δεν είναι για τη Χιμάρα, ούτε για τον ποταμό Αυλώνα, ούτε για τις γύρω περιοχές, αλλά για όσους φοβούνται και σέρνονται από την ήττα!», ήταν η ομιλία της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Θελέζα Κοκαβέση και καθηγήτρια στο λύκειο Χιμάρας.

«Καλούμε όλους τους Χιμαριώτες, τα χωριά της Χιμάρας και κυρίως τα χωριά του ποταμού Αυλώνα, τα αδέρφια μας, αύριο, 14 Μαΐου, να συμμετάσχουν όλοι και να ψηφίσουμε για τα δικαιώματά μας, να ψηφίσουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Ψηφίζουμε Φρέντη Μπελέρη!», δήλωσε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αφροβίτα Δημογιάννη. 

Τέλος, η κόρη του Φρέντη Μπελέρη, ολοκλήρωσε την κεντρική συγκέντρωση, ανεβαίνοντας στο βήμα και απευθυνόμενη προς τον λαό της Χιμάρας είπε: Καλησπέρα! Είναι πολύ συγκινητικό που έχουμε μαζευτεί όλοι εδώ σήμερα, απέναντι στην αδικία. Σε δύο μέρες, την Κυριακή είναι οι εκλογές και είναι στο χέρι μας να είμαστε όλοι παρόντες, από όλες τις περιοχές του δήμου μας. Από τη Νίβιτσα μέχρι το Βρανίστι, από το Κηπαρό μέχρι το Κούτσι. Εμείς θα αποφασίσουμε για το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα. έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε το καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουμε λόγο γιατί η Χιμάρα είμαστε εμείς. Η Χιμάρα είσαι εσύ!

Διαβάστε επίσης:

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις