12.9 C
Livinë
29 Μαρτίου, 2024
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Αν σου έλεγαν το 2010 πως το 2023 δεν θα έχει ιδιωτικοποιηθεί ακόμα μόνο το νερό

Αν σου έλεγαν το 2010 πως το 2023 δεν θα έχει ιδιωτικοποιηθεί ακόμα μόνο το νερό

Οι αναλύσεις και οι διαπιστώσεις σαρώνουν στην Ελλάδα αλλά ας προσπαθήσουμε να ανοίξουμε λίγο την εικόνα και να δούμε τι έχει συμβεί από το 2010 ως σήμερα.

Το 2010, η Ελλάδα χρεοκόπησε, κανένας πολιτικός δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη, ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία πέρασαν τα πρώτα Μνημόνια, και ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε τα νέα Μνημόνια παρέα με τους προηγούμενους, ενώ έκανε και ένα δημοψήφισμα που ακύρωσε για πάντα τα δημοψηφίσματα στην Ελλάδα.
Η δημόσια περιουσία υποθηκεύθηκε για 99 χρόνια, το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 400 δισεκατομμύρια, το ιδιωτικό χρέος έφτασε τα 260 δισεκατομμύρια, οι υποδομές της χώρας διαλύθηκαν, ενώ 600 χιλιάδες Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό και χιλιάδες άλλοι ετοιμάζονται να φύγουν.

Οι περισσότεροι πολίτες της χώρας αδυνατούν να συνδυάσουν τις τραγωδίες -Μάτι, Τέμπη κλπ- με τους εφαρμοστικούς νόμους των Μνημονίων και τις περικοπές που προβλέπουν, και τα ρίχνουν στην κακιά την ώρα, το κακό το μάτι, την γλωσσοφαγιά κλπ., ενώ νομίζουν πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη και επιμένουν, αν και βλέπουν πως κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, αφού η χώρα και οι υποδομές της συνεχίζουν να διαλύονται εξαιτίας των εφαρμοστικών νόμων των Μνημονίων.
Οι πολιτικοί της χώρας -που είναι κυρίως αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία- αποφεύγουν να πουν ευθέως πως οι ίδιοι δεν έχουν λόγο ύπαρξης πια -γιατί, αν το πουν, θα χάσουν την δουλειά τους- και μιλάνε για θυσίες νεκρών σε τραγωδίες, αν και όταν είναι στην αντιπολίτευση, εργαλειοποιούν χυδαία τους νεκρούς για να γίνουν κυβέρνηση.

Συνοπτικά, αυτά έχουν συμβεί στην Ελλάδα από το 2010 ως σήμερα.

Αν κάποιος σας έλεγε το 2010 πως 13 χρόνια μετά θα είναι θέμα αν θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό, θα σας φαινόταν παρανοϊκός.
Κι όμως, αυτό είναι το θέμα.

Το νερό, λέει, είναι δημόσιο αγαθό.
Δεν υπάρχουν δημόσια αγαθά, όταν σου έχουν πάρει όλη τη χώρα και το χρέος της χώρας σου είναι σε καλό δρόμο, για να φτάσει το 1 τρισεκατομμύριο.

Η υπόθεση με το νερό, μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον ελέφαντα. Που στήνουν καρτέρι τα μυρμήγκια στον ελέφαντα, πηδάνε όλα πάνω του, τινάζεται ο ελέφαντας, πέφτουν τα μυρμήγκια κάτω και μένει πάνω στο ελέφαντα μόνο ένα μυρμήγκι. Και τότε τα άλλα μυρμήγκια φωνάζουν “Σκίσ’ τον, Μήτσο!”.
Όσες πιθανότητες έχει ο Μήτσος να σκίσει τον ελέφαντα, έχουν και οι Έλληνες να μην ιδιωτικοποιηθεί -τελικά- και το νερό.

Δεν είναι νίκη να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό. Νίκη είναι πάρεις πίσω τη χώρα σου. Μαζί με το νερό.
Βέβαια, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει πρώτα να αντιληφθείς και να αποδεχτείς πως η χώρα σου είναι προτεκτοράτο και με επίσημες συμφωνίες πια. Αυτό δεν συμβαίνει.

Κάποιοι νομίζουν πως οι πολίτες της Ελλάδας είναι αθώοι και ανεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει στη χώρα τους. Δεν είναι.
Η Ελλάδα είναι πια μια πολύ επικίνδυνη χώρα. Καλή τύχη.
/pitsirikos.net

Διαβάστε ακόμη

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις