9.2 C
Livinë
19 Απριλίου, 2024
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Η επόμενη Βουλή θα απαρτίζεται και από ομογενείς βουλευτές, δήλωσε ο Υφυπ. Εξωτερικών

Η επόμενη Βουλή θα απαρτίζεται και από ομογενείς βουλευτές, δήλωσε ο Υφυπ. Εξωτερικών

Τις εγκαταστάσεις της ελληνικής υπηρεσίας του γερμανικού δημόσιου ραδιοφώνου Deutsche Welle επισκέφθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γερμανία ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τους Απόδημους, Ανδρέας Κατσανιώτης όπου μίλησε στην δημοσιογράφο Ειρήνη Αναστασοπούλου για τα προβλήματα των Ελληνικών κοινοτήτων της Γερμανίας, τις λύσεις που προωθούνται καθώς και για την ψήφο των απόδημων.

Όπως είπε ο κ. Κατσανιώτης, το σημαντικό είναι να αντιληφθούν οι ομογενείς ότι για πρώτη φορά στην επόμενη η βουλή θα κάθονται ομογενείς βουλευτές. «Οι απόδημοι Έλληνες έχουν μια τεράστια ευκαιρία να αποδείξουν ότι τους ενδιαφέρει να συμμετέχουν στα κοινά της μητέρας πατρίδας» σημειώνει ο ίδιος. «Όσο περισσότεροι εγγραφούν και ψηφίσουν, τόσο ισχυρότερο θα είναι το μήνυμα. Ας μη δώσουμε επιχειρήματα σε αυτούς, που αντιτάχθηκαν στην ψήφο των αποδήμων στον τόπο διαμονής τους, να δικαιωθούν. Αν ψηφίσουν λίγοι, τότε κάποιοι στην Ελλάδα θα πουν ότι οι απόδημοι δεν θέλουν να ψηφίσουν, ας μην αλλάξουμε το νόμο» υπογραμμίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του, ο κ. Κατσανιώτης αναφέρει πως επισκέφθηκε ενορίες, συνάντησε εκπρόσωπους ενώσεων, συλλόγων, όπως του Συλλόγου Ελλήνων και Κυπρίων γιατρών «Γένεσις», εκπροσώπους Γονέων και Κηδεμόνων και σχολεία, ενώ όπως λέει εντυπωσιάστηκε από τη δυναμικότητα των Ελλήνων. 

Όσον αφορά τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία, ο Έλληνας υφυπουργός σημειώνει πως φέτος πολλά ελληνικά σχολεία, όπως αυτά της Νυρεμβέργης ξεκίνησαν χωρίς κενά διδακτικού προσωπικού. «…και αυτό δεν θέλουμε να είναι το έκτακτο αλλά το κανονικό, αυτό που δικαιούνται οι ομογενείς μας. Γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε σε ένα κομμάτι της περιοδείας μου συνοδευόμουν από την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, ώστε να δούμε από κοντά τι προβλήματα υπάρχουν και να λυθούν», καταλήγει ο κ. Κατσανιώτης.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις