11.3 C
Livinë
29 Μαρτίου, 2024
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Μνημόνιο προστασίας για τον Αώο δρομολογήθηκε από Ελλάδα

Μνημόνιο προστασίας για τον Αώο δρομολογήθηκε από Ελλάδα

Στην υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης για την προστασία του ποταμού Αώου συμφώνησαν να προχωρήσουν Ελλάδα και Αλβανία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς είχαν συνάντηση σήμερα στην Αθήνα με την υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας Mirela Kumbaro.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε η σύγκληση κοινής ομάδας εργασίας για τη δημιουργία ενός διασυνοριακού πάρκου «Αώου-Vjosa», στα πρότυπα του πάρκου της λίμνης Πρεσπών, με στόχο την άμεση προστασία της βιοποικιλότητας του ποταμού που πηγάζει από την Πίνδο και εκβάλλει στην Αδριατική Θάλασσα.

Η εναρκτήρια συνάντηση της ομάδας εργασίας θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2023 στην Αλβανία. Οι δύο πλευρές θα υπογράψουν Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) που θα εξειδικεύει τις επόμενες δράσεις για την προστασία του ποταμού.

Την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Tις βάσεις για τη δημιουργία ενός διασυνοριακού πάρκου Αώου-Vjosa έθεσαν με τη δουλειά τους, τα τελευταία χρόνια, διεθνείς, ελληνικές και αλβανικές περιβαλλοντικές οργανώσεις. 

Διαβάστε επίσης:

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις