15.9 C
Livinë
19 Απριλίου, 2024
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Οι συμμορίες στην Αλβανία είναι ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία

Οι συμμορίες στην Αλβανία είναι ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία

Οι συμμορίες είναι ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία του κράτους. Με αυτή τη διαπίστωση άρχισαν οι «Financial Times» το άρθρο αφιερωμένο στις κατασκοπευτικές κάμερες που τοποθετούν εγκληματικά δίκτυα σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια της Αλβανίας.
Η εφημερίδα γράφει, όπως μεταφέρει η ΕΡΤ, ότι το παράνομο δίκτυο παρακολούθησης, για τη μελέτη των κινήσεων των αντιπάλων τους και της κρατικής αστυνομίας, δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία, αναφέροντας το τελευταίο ως έναν από τους λόγους της αναχώρησης των Αλβανών προς τις ευρωπαϊκές χώρες και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η επιχείρηση της κρατικής αστυνομίας να εξαρθρώσει περισσότερες από 500 παράνομες κάμερες προκάλεσε το ενδιαφέρον της έγκριτης αμερικανικής εφημερίδας, η οποία, μεταξύ άλλων, στο άρθρο υπενθυμίζει την κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο περί φορολογικής αμνηστίας.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτή η πρωτοβουλία, θα αποδυνάμωνε τους ελέγχους της Αλβανίας κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ η αντιπολίτευση ήταν πιο σκληρή, τονίζοντας ότι η φορολογική αμνηστία θα ευνοούσε ακριβώς αυτές τις εγκληματικές ομάδες.

Οι Financial Times επικαλέστηκαν επίσης έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που αναφέρει ότι τα Τίρανα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες για μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, να ενισχύσουν τους κανονισμούς και την εποπτεία κατά του ξεπλύματος χρήματος και να εργαστούν για την καταπολέμηση της επιρροής του οργανωμένου εγκλήματος.

Διαβάστε ακόμη

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις