9.2 C
Livinë
19 Απριλίου, 2024
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΟ.

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΟ.

12 Φεβρουαρίου, 2023

                                                            Του Αντιησυχασμού

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΝΤΙΑ vs ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΟ

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΟ.

Θα έλεγα από την αρχή ότι η επίσκεψη Δέντια στις σεισμόπληχτες περιοχές στην Τουρκία μειώνει την εικόνα, το κύρος, τη θέση της Ελλάδας, τα διπλωματικά της επιτεύγματα στο διεθνή στίβο.

Στο διαδίκτυο κάνει το γύρο του κόσμου μια φώτο με ένα διασωθέντο παιδάκι που βρήκε καταφύγιο στη θερμή αγκαλιά ενός ταλαιπωρημένου άνδρα της ΕΜΑΚ. 

Αρκεί αυτή ή φώτο για να δηλώσει άπλετα και ασυναγώνιστα τη θέση απεριόριστης συμπαράστασης του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό λαό. Υπάρχει επίσης, η χωρίς σύνορα ετοιμότητα του ελληνικού λαού να βρεθεί δίπλα στο δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΙ ΕΣΤΙ

Η επίσκεψη Δένδια τι εστί;! Μήπως εκμεταλλεύεται την ολόπλευρη αλληλεγγύη λαών να πετύχει κάτι άλλο!:  Γιατί όμως θα πρέπει η πολιτική να δείξει για μια ακόμα φορά ότι θέλει να διαχειρίζεται για πολιτικό και όχι εθνικό όφελος κάθε αξία του Ελληνισμού;! Μήπως για να αμβλύνει την πολεμική ρητορική της Άγκυρας σε βάρος της Ελλάδας:! Μήπως να δείξει ανωτερότητα;! Μήπως ελπίζει ότι θα φέρει ένα στοιχείο επιπλέον στην  πρόσφατη ελληνική διπλωματική αρχή ότι «επιμένουμε» στο διάλογο με όποιο εθνικό κόστος;!

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΟ.

Αν επικρατεί η λογική αυτή, τότε, θέτει άμεσα σε μειονεκτική θέση την επίσημη Αθήνα στις σχέσεις με τον Ερντογάν. Εκλαμβάνεται από εκείνον (και από τρίτους) ως αδυναμία που διαμηνύει η Αθήνα, ότι εκμεταλλεύεται τη δυσμενή θέση του Ερντογάν για να απαλλαγεί από τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Αλλά και ως στήριξη προς τον ίδιον τον Ερντογάν σε περίπτωση που πάει σε εκλογές. Ίσως αυτή «η γεφύρωση» ερμηνευτεί και ως προεκλογικό χαρτί για την κυβέρνηση στην Αθήνα.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Αν προσεχτεί όμως, ότι τελευταία η Ελλάδα «παρέδωσε» την προστασία της κυριαρχίας της πατρίδας σε τρίτους παράγοντες, συμμαχίες, συμφωνίες, εξοπλιστικά συστήματα, διπλωματική στήριξη, γεγονός που δικαιολογημένα της έδινε ασφάλεια. Επίσης, για λογαριασμό της Αθήνας (ασφαλώς πίσω κρύβονταν τα συμφέροντά τους), αρκετοί παράγοντες, ήρθαν σε κόντρα με την Τουρκία. Τότε, πώς θα ερμηνευτεί απ΄αυτούς τους συμμάχους αυτή η ελληνική πιρουέτα;!!

Η επίσκεψη Δέντια, πάντως θυμίζει πολύ  τη συμπεριφορά του πρώτου Βενμιζέλου. Όταν οι ισχυροί που αποφάσιζαν τα όρια των κρατών μετά την οθωμανοκρατία προσανατολίζονταν υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας, εκείνος «ο εθνάρχης!» προσέφευγε σε περίεργες, αυθόρμητες και ύποπτες διμερείς συμφωνίες που στάθηκαν σε βάρος της Ελλάδας. Αν επωφελήθηκε η Ελλάδα  και έγινε αυτή που έχουμε σήμερα, αυτό οφείλεται στα συμφέροντα των μεγάλων.

Η ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΟ.

Εκεί που ο Βενμιζέλος έκανε του κεφαλιού του, χωρίς το Οκ. των μεγάλων δυνάμεων και το έκανε για να αποφύγει τα εσωτερικά ελληνικά προβλήματα, καταπόντισε τον Ελληνισμό. Συνεπώς, κακώς αποδίδουμε στο Βενιζέλο την εθνική αυτή επιτυχία, όταν, με τη διαφορετική εθνική συμπεριφορά του, η Ελλάδα θα ήταν και μεγαλύτερη και ασφαλέστερη σήμερα.!  

Από την άλλη θα πρέπει να προσεχτεί και κάτι ακόμα. Είναι πολύ επιζήμια η προσπάθεια  της Αθήνας (όχι μόνο από τη σημερινή) να εκμεταλλευτεί πολιτικά ή για πολιτικά οφέλη, τις αξίες του Ελληνισμού! Και μόλις η πολιτική επεμβαίνει,  εκείνες μετατρέπονται σε μπούμερανγκ για το έθνος.

Το ίδιο έγινε με το σεισμό στην Αλβανία το 2018. Η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε στο πλευρό του αλβανικού λαού και έδωσε γενικά περισσότερα από κάθε άλλο λαό. Παρέμβηκε όμως η πολιτική. Ξανά παρόμοια επίσκεψη, ξανά ως συνήθως, πολιτικές δηλώσεις ανυψωμένες στη ράχη της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού. Στο τέλος τι προέκυψε. Στους αλβανικούς απολογισμούς  για τις βοήθειες που δέχτηκε από τρίτες χώρες για το σεισμό, η Ελλάδα βρέθηκε  στο  τέλος. (!!!)

Το ίδιο είχε γίνει και με το άνοιγμα των συνόρων το 1991 και στη συνέχεια. Η υποστήριξη του ελληνικού λαού προς τον αλβανικό λαό, ήταν από τις μεγαλύτερες δυνατές συνεισφορές. Απαξιώθηκαν όμως και γύρισαν σε μπούμερανγκ για την Ελλάδα, λόγω της χειραγώγησης της πραγματικότητας από την πολιτική.   

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ vs ΕΛΛΑΔΙΣΜΟΣ

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΟ.

Στην Ελλάδα, τέλος, κάπου, ή δεν γνωρίζουν, ή μπερδεύουν τη διαφορά με άλλες χώρες στον

κόσμο. Δλδ, το ρόλο του Ελληνισμού, του ελληνικού λαού, των Ελλήνων στη διεθνή εικόνα της Ελλάδα

και την ισχύ της παγκοσμίως, με την ισχύ των άλλων χωρών λόγω της κρατικής τους οντότητας. Δλδ,

στην Ελλάδα η δύναμη είναι ο Ελληνισμός. Στις άλλες χώρες είναι τα κράτη και η κυβερνήσεις.

Συνεπώς, όσες φορές η πολιτική θέλησε να επωφεληθεί από τον Ελληνισμό χειραγωγώντας τον , τα αποτελέσματα ήταν βαρύτατα για το έθνος.   ΤΕΛΟΣ

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις