12.9 C
Livinë
29 Μαρτίου, 2024
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Παρουσίαση του έργου Net Metering από το Δήμο Πρεσπών – himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Παρουσίαση του έργου Net Metering από το Δήμο Πρεσπών - himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Ο Δήμος Πρεσπών διοργανώνει την τελική εκδήλωση του ευρωπαϊκού έργου με τίτλο NET METERING, την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων “Λάζαρος Ναλπαντίδης” στο Δημαρχείο Πρεσπών, στο Λαιμό.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δράσεις, τα αποτελέσματα και τα οφέλη του έργου και της μεθόδου του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) στον δημόσιο τομέα, ενώ θα παρουσιαστούν, ο σχεδιασμός του Δήμου Πρεσπών για την ενέργεια και το κλίμα, καθώς και καινοτόμες λύσεις σχετικά με την ενεργειακή εξοικονόμηση από επιστήμονες και εκπροσώπους εταιριών του χώρου.

Το έργο με ακρωνύμιο NET METERING έχει ως βασικούς στόχους την εξοικονόμηση ενέργειας, την αυτοπαραγωγή με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του δημόσιου φωτισμού στο περιβάλλον. Στο πλαίσιο του έργου, κατασκευάστηκαν πιλοτικές εγκαταστάσεις στις δύο συμμετέχουσες χώρες, την Ελλάδα και την Αλβανία.

Το έργο NET METERING συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG-IPA CBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις για την επίδειξη κάποιων από τα πιλοτικά έργα του Δήμου Πρεσπών. Πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία δύο φωτοβολταϊκών σταθμών με τη μέθοδο του ενεργειακού συμψηφισμού σε αντλιοστάσια του Δήμου στους Ψαράδες και στο Πλατύ και την αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με φωτιστικά και λαμπτήρες LED υψηλής απόδοσης.

ertnews.gr

Διαβάστε επίσης:

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις