10.3 C
Livinë
19 Απριλίου, 2024
Image default
Πολιτισμός

Πράξεις αλληλεγγύης από τη νεολαία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας

Πράξεις αλληλεγγύης από τη νεολαία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας

Ορθόδοξοι νέοι στην Αλβανία μάζεψαν χρήματα για να σπουδάσουν φτωχοί συνομήλικοί τους, αλλά και για τρόφιμα σε 100 οικογένειες! Το μήνυμα αγάπης του αρχιεπισκόπου Αναστασίου έχει διαποτίσει και έχει διαπεράσει την ορθόδοξη νεολαία στην Αλβανία. 

Και το αποδεικνύουν στην πράξη, δείχνοντας ότι η καρδιά τους δεν χτυπά αδιάφορα, αλλά με ευαισθησία.

Η Ορθόδοξη Νεολαία Τιράνων, υπεύθυνος της οποίας είναι ο δραστήριος ιερέας π. Γρηγόριος, συγκέντρωσε χρήματα (στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν πρώην μέλη και φίλοι της Ορθόδοξης Νεολαίας, ξένοι διπλωμάτες κ. ά.) και κάλυψε τα ετήσια πανεπιστημιακά δίδακτρα φοιτητών, προερχόμενων από οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, αλλά και προμήθευσε με τρόφιμα 1000 φτωχές οικογένειες.

Έτσι τα γεμάτα περιεχόμενο λόγια του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου προς τους νέους βρίσκουν ανταπόκριση: «Αυτό, που ζητώ από εσάς είναι να διατηρήσετε την κοινωνική σας ευαισθησία. Αυτά τα πράγματα είναι ξεθωριασμένα και στερούνται μέσα στην κοινωνία μας και είναι μια πληγή για την ανθρωπότητα στη σύγχρονη εποχή και στον κόσμο μας. Πάρτε κοινωνικές πρωτοβουλίες! Μείνετε κοντά με αγάπη και ευαίσθητες πράξεις στα αδέρφια σας, που έχουν ανάγκη…».

Η αγάπη των Ορθόδοξων νέων της Αλβανίας, εμπνευσμένη από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, δεν είναι αναιμική και ατροφική, γιατί ξεκινά από τη ρίζα της καρδιάς τους.

Και δεν μοιάζει σαν το λουλούδι το ψεύτικο, που μόλις το δεις το λαχταράς. Μα, με το λουλούδι, που μόλις πλησιάσεις, βλέπεις ότι έχει άρωμα και δροσιά.

Και δεν είναι μια αγάπη συναισθηματική, ένας απλός συναισθηματισμός, αλλά μεταφράζεται σε πράξεις. Δεν μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε τον Θεό και την ίδια στιγμή να μην βοηθούμε τους συνανθρώπους μας στις ανάγκες τους.

Αν η αγάπη ξεκινά από τον Θεό, τότε είναι ξένη προς κάθε υπολογισμό και προς κάθε εκδήλωση αρρωστημένη.

Είναι αγάπη ειλικρινής, γνήσια, αυθόρμητη, καθαρή, ανιδιοτελής, ανεπιτήδευτη, αγνή. Είναι αγάπη χριστιανική.

π Ηλίας Μάκος 

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις