10.4 C
Livinë
20 Απριλίου, 2024
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Στην «Πίτα του Ηπειρώτη» παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ

Στην «Πίτα του Ηπειρώτη» παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ

Στην ετήσια καθιερωμένη πανηγυρική πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, «την Πίτα του Ηπειρώτη», παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική», κ. Ανδρέας Κούρτης, το πρωί της Κυριακής (22/1/2023) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.

Με εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ηπειρώτισσα γυναίκα και τη συμμετοχή δεκάδων χορευτικών σχημάτων της Ηπείρου, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την «πίτα του Ηπειρώτη». Στην εκδήλωση συμμετείχε το σύνολο των φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο επικεφαλής της ΑΣΑ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον οποίο και συνεχάρη για το αξιόλογο έργο το οποίο επιτελεί. Επίσης συνομίλησε με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, βουλευτές,Δημάρχους, εκπροσώπους φορέων της Περιφέρειας και των αποδήμων Ηπειρωτών. Ο κ. Κούρτης, χαρακτήρισε την εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας «την μεγαλύτερη και σημαντικότερη εκδήλωση που οργανώνει η Πανηπειρωτική, το μεγαλύτερο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, μια σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Ηπειρώτες καθώς είναι η αφορμή για να ανταμώσουν και να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση και τον πολιτισμό».

Στη φετινή μεγάλη γιορτή της Ηπειρωτικής Αποδημίας, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας βράβευσε τον Βορειοηπειρώτη Λογοτέχνη κ. Νίκο Κατσαλίδα για το πνευματικό, λογοτεχνικό και μεταφραστικό του έργο. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2023» φέτος ήταν αφιερωμένη στην Ηπειρώτισσα γυναίκα που στο πρόσωπό της εντυπώνεται το μεγαλείο της ελληνικής προκοπής, του πατριωτισμού και της αγωνιστικής διάθεσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εβδομήντα χορευτικοί όμιλοι από την Ελλάδα και την Βόρεια Ήπειρο, και 1.500 χορευτές, πλήθος Ηπειρωτών μουσικών και κομπανιών, η χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσιου, το Πολυφωνικό Εργαστήρι της ΠΣΕ με κυρατζή τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη και οι «Ισοκράτισσες». Την όλη εκδήλωση κόσμησε με τη συμμετοχή του ο πατριάρχης της Ηπειρώτικης μουσικής Πέτρο Λούκας Χαλκιάς. Επιπλέον συμμετείχαν οι κομπανίες του Θοδωρή Γεωργόπουλου, Λευτέρη Γκιώκα, Δημήτρη Ζιάγκα, Αντώνη Κακούρη, Δημήτρη Κώτσικα, Τάσου Μαγκλάρα και οι Λαλητάδες. 

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις