16.6 C
Livinë
28 Μαρτίου, 2024
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Υπερβολική υλοτόμηση του δάσους στο Πωγώνι

Υπερβολική υλοτόμηση του δάσους στο Πωγώνι

Την υπερβολική υλοτόμηση του δάσους στο Πωγώνι καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του Υποψηφίου Δημάρχου Δρόπολης και Πωγωνίου, Θανάση Μανέκα.

«Πληροφορούμαστε από κατοίκους του Πωγωνίου, οι οποίοι εκφράζουν την αγωνία τους, πως από την ημέρα που ανακοινώσαμε τα βασικά σημεία του προγράμματος μας και ιδιαίτερα το σημείο που αφορά την καύσιμη ύλη (τα ξύλα) για τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Δρόπολης & Πωγωνίου, στη Δημοτική Ενότητα Πωγωνίου, γίνεται υπερβολική υλοτόμηση του δάσους στις εκτάσεις που έχουν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. «Πήραν φωτιά τα τσεκούρια», όπως μας είπαν χαρακτηριστικά.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Δρόπολης & Πωγωνίου να αναλάβει τις ευθύνες της και να παγώσει την υλοτόμηση μέχρι τις εκλογές της 14ης Μαϊου, ημέρα κατά την οποία ο λαός του Πωγωνίου και της Δρόπολης, θα αποφασίσει για την τύχη του τόπου μας .

Επαναλαμβάνουμε τον διακηρυγμένο στόχο μας, που επέχει θέση συμβολαίου τιμής με τους δημότες:

  • Ο δήμος θα εξασφαλίσει όλη την καύσιμη ύλη (τα ξύλα) που χρειάζεται κάθε νοικοκυριό για όλη την περίοδο του χειμώνα για όλους τους μόνιμους κατοίκους Δρόπολης και Πωγωνίου.
  • Το 50% των ξύλων που χρειάζεται κάθε σπίτι, μόνιμος κάτοικος θα είναι δωρεάν από τον δήμο (θα παραγγέλνεις 2 κυβικά ξύλα και θα πληρώνεις την αξία του ενός).
  • Στη περίπτωση που κάποια σπίτια δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα ξύλα για το χειμώνα, θα τα παραχωρεί δωρεάν ο δήμος.
  • Το κόστος για τον δήμο θα είναι 0 (μηδέν).»

Διαβάστε ακόμη

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις