16.6 C
Livinë
28 Μαρτίου, 2024
Image default
Νέα από τον τόπο μας

Υποψηφιότητα έκπληξη για τον Δήμο Δρόπολης

Υποψηφιότητα έκπληξη για τον Δήμο Δρόπολης

Στα τέλη του Γενάρη το Γενικό Συμβούλιο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, επέλεξε τους υποψηφίους δημάρχους για τους τρεις ελληνικούς δήμους, όπως είχε συμφωνηθεί με την αλβανική αντιπολίτευση.

Από τα τρία ονόματα, αυτό που σίγουρα ήταν έκπληξη και δημιούργησε αίσθηση ήταν αυτό του Θανάση Μανέκα, για τον Δήμο Δρόπολης και Πωγωνίου, ενός προσώπου που δεν προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής, αλλά αυτόν της κοινωνίας.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτή η επιλογή θα αποδειχθεί ορθή για έναν πολύ απλό λόγο. Οι άνθρωποι και οι κοινωνίες έχουν βαρεθεί να βλέπουν σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα και τοποθετούνται στην θέση του υποψηφίου. Η αλήθεια είναι πως, η περίπτωση του απερχόμενου δήμαρχου πήγε ένα βήμα παραπέρα, τοποθετήθηκε κατευθείαν στη θέση του δημάρχου, χωρίς ουσιαστική εκλογική αναμέτρηση, αφού η αντιπολίτευση αποφάσισε -λανθασμένα όπως αποδείχθηκε- να μην συμμετάσχει  στις εκλογές.

Ο Θανάσης Μανέκας ανήκει στην μεγάλη πλειοψηφία των συμπατριωτών μας που πριν 30 χρόνια, στην πιο παραγωγική τους ηλικία – λίγο πριν ή λίγο μετά τα 30 έτη- έφυγαν για μια καλύτερη ζωή από τη Δρόπολη, το Πωγώνι και τις άλλες περιοχές όπου διαβιεί ο Ελληνισμός της Αλβανίας, στον Ελλαδικό χώρο.

Η πλειοψηφία όλων αυτών των ανθρώπων έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι τα κατάφεραν αρκετά καλά στη ζωή τους. Δουλεύοντας σκληρά, κατάφεραν να προκόψουν, χωρίς να ξεχάσουν τη γενέθλια γη, δεν παράτησαν τα σπίτια τους, τα οποία στην πλειοψηφία ανακαίνισαν. Αν μιλήσει κανείς μαζί τους, οι περισσότεροι θα σου πουν: Εργαστήκαμε σκληρά, προκόψαμε και πετύχαμε ο κάθε ένας στον τομέα του. Εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας, αποκτήσαμε νέες εμπειρίες και βιώματα μιας άλλης κοινωνίας. Ποτέ όμως δεν ξεχάσαμε τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. 

Όλοι αυτοί λοιπόν αισθάνονται πως ήρθε η ώρα να φανούν χρήσιμοι στον τόπο μας, σε όσους απέμειναν στα χωριά μας και για όσους επιστρέψουν.

Πέραν αυτού, ο Θανάσης Μανέκας, κατάφερε και κάτι ακόμα σπουδαίο και σημαντικό. Μέσω πανελληνίων πέρασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο ολοκλήρωσε και πήρε το πτυχίο, παράλληλα με την επαγγελματική του ενασχόληση.

Θα ήταν ευχής έργου, στις δημοτικές εκλογές της 14ης Μαϊου, οι Δροπολιτες και Πωγωνίσιοι, να πάρουν την τύχη του δήμου στα χέρια τους ψηφίζοντας έναν από αυτούς.

Διαβάστε ακόμη

πηγη

Σχετικές αναρτήσεις